"Ah Şu Gençler" adlı tiyatro oyunumuz

Ünlü tiyatro ustası Turgut Özakman´ın yazdığı " Ah Şu Gençler" adlı tiyaro oyunu okulmuzda sergilendi.

15-16-17 Mayıs 2017 tarihlerinde okulumuz Çok Amaçlı Salonunda gösterimi yapıldı ve tüm öğrencilerimizin izleme imkanı oldu.

Oyunun özeti;

Ah şu Gençler, gençlik sorunlarını irdeleyen müzikal bir oyundur. Eserde, gençlik sorunlarına, öğüt vermeden, tepeden bakıp yargılamadan gülmece havasında yaklaşılmıştır. Konu gençlik olsa da oyunda taşlanmadık kimse kalmamış. Gençler, analar, babalar, öğretmenler, yönetenler, psikologlar, hekimler sırasıyla bu taşlanmalardan, ince alay ve yergiden paylarını alıyorlar. "Bir şey yapma" ihtiyacında olan bir grup oyuncu gencin, -sahnede olmalarının bir gereği olarak- tiyatro yapmaya karar vermesiyle başlayan oyun, gençlerin kendi aralarında doğaçlama yaparak geliştirdikleri bir oyun çıkarma eğlencesi gibi sürer. Toplam 37 tablo (episod/skeç) ve 12 şarkı-danstan oluşan oyun, birinci perdesinde büyüklerin, ikinci perdesinde ise gençlerin eleştirisine yönelerek sorunların çözümünde her iki tarafı da diyaloğa davet eder.

Oyunun hazırlanmasında emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz G.Korkmaz´ı ve oyundaki öğrencilerimizi tebrik eder, teşekkürlerimizi sunarız.

Yayın: 22.05.2017 - Güncelleme: 22.05.2017 15:03 - Görüntülenme: 174